Woning DKD

Hulst

De bouwheer aan het woord:
"Als u een huis wilt laten ontwerpen, dan kunt u naar iedere architect stappen. Wilt u een THUIS laten ontwerpen, dan beveel ik van harte Beo Architecten aan. De afgelopen twee jaar zijn we samen met Tom Beddeleem van Beo Architecten in het intensieve avontuur van onze nieuwbouw gestapt. BEO Architecten zet meer dan één stap extra voor zijn opdrachtgevers, zij geven alle ruimte voor eigen inbreng waar het kan en stuurt bij waar het moet. De enorme betrokkenheid van Tom, zijn oog voor detail, uitgebreide netwerk en up to date kennis zijn een grote meerwaarde voor ons en het hele project."

De woning ligt in de groene rand van Hulst (Nederland). De groene omgeving loopt door achter de woning en vormt een gedroomd decor. Grote glaspartijen in de leefruimte en de slaapkamer zuigen deze groene omgeving naar binnen. De volledige woning is ingesteld op deze oase van rust.
Het plan op niveau 0 bestaat uit een L-vormig volume waarbij in de holte een omsloten buitenruimte ontstaat. Hier vindt een warme thuiskomst en ontvangst plaats. Hierop zijn de inkomhal en garage georiënteerd. Aan de andere zijde bevinden zich de leefruimtes.
Het balkvolume op verdieping werd naar achteren geduwd, zodat deze een luifel vormt aan de achtergevel ter hoogte van de leefruimte. Dit verhoogt de spanning met de onderliggende volumes.

Fotografie exterieur Olivier Van Daele


Fotografie interieur ©homesweethomemagazine - Nick Cannaert