Verbouwen villa

Gent

De klant vroeg aan BEO ARCHITECTEN een verbouwing en herinrichting van de huidige ruimtes.
De classicistische woning uit 1920 werd door de jaren heen verbouwd. Hierdoor is de oorspronkelijke symmetrie in het plan verloren gegaan. Door doordachte openingen en looplijnen te herstellen krijgt de woning zijn transparantie en logica terug.

De keuken werd verplaatst in aansluiting met tuin en terras en eetkamer. Ook slaapkamers, badkamer en dressing werden geheroriƫnteerd.
Alle ruimtes werden met respect voor en aansluiting met de authenticiteit van het gebouw ontworpen. Door het gebruik van rijke en eerlijke materialen zoals marmer, messing en hout doen we deze woning alle eer aan. Deze heldere aanpak geeft de woning een hedendaagse lift zonder de classicistische stijl geweld aan te doen.