Woning B

Aalst

De bouwheer besloot om de huidige, ouderlijke woning te slopen en een nieuwbouwwoning op te trekken. Grote voordelen van deze aanpak zijn dat er gebouwd wordt volgens hedendaagse normen en comfort en dat er een hedendaags en tijdloos ontwerp gerealiseerd wordt.

De woning bestaat uit twee balken die uit elkaar werden geschoven. Zo ontstaan een overdekt terras en een luifel aan de zuidgerichte achtergevel. De patio scheidt functies op beide niveaus en zorgt bovendien voor een zenitaal licht in de betreffende ruimtes. De voorgevel is eerder gesloten gehouden om de privacy te waarborgen.

De woning zal uitgevoerd worden in een witte gevelsteen afgewisseld met zwarte geprofileerde aluminium, alsook het buitenschrijnwerk wordt opgevat in zwarte aluminium. Het geheel zal zorgen voor een serene, hedendaagse en tijdloze sfeer.

Op niveau 0 is de woning opgedeeld in een strook waar de inkomhal zich bevindt, vestiairekast, trap naar niveau +1 en verder een home office dat aansluit op de zitplaats. Deze strook zal zich fysiek onderscheiden d.m.v. de materialisatie, met name donkere eikenfineer dat ook zal terugkomen in het interieur van de zit-, eetplaats en de keuken.

In de inkomhal heb je rechtsreeks zicht op de tuin en het zorgt voor openheid bij het binnenkomen.
Achter de functionele strook heb je de leefruimten waar de patio de eet-en zitplaats gescheiden houdt van de keuken.

Aan de rechter zijde is er de garage, bergingen en toegang tot de kelder. Bij het nemen van de trap naar niveau +1 kom je in de speelkamer waar je via de vide, die de patio flankeert, visueel contact maakt met de eetplaats op niveau 0. Vanuit de speelkamer heb je toegang tot de verschillende slaapkamers en andere ruimten.
De master bedroom heeft zijn eigen afgescheiden gedeelte met dressing en badkamer.

De poort en de voordeur zijn in hetzelfde vlak voorzien om een uiterst strak beeld te verkrijgen. De achtergevel is volledig opengewerkt door middel van maximale beglazing en biedt een breed zicht op de tuin en het zwembad.
De woning zal uitgevoerd worden in een witte gevelsteen afgewisseld met zwarte geprofileerde aluminium. Ook het buitenschrijnwerk wordt opgevat in zwarte aluminium. Het geheel zal een serene, hedendaagse en tijdloze sfeer uitstralen.

Op niveau 0 is de woning opgedeeld in een strook waar de inkomhal zich bevindt, vestiairekast, trap naar niveau +1 en verder een kantoor dat aansluit op de zitplaats. Deze strook zal zich fysiek onderscheiden dankzij de materialisatie: met name donkere eikenfineer dat ook zal terugkomen in het interieur van de zitplaats, eetplaats en keuken.

De inkomhal geeft rechtstreeks zicht op de tuin. Dit zorgt voor openheid bij het betreden van de woning. Achter de functionele strook bevinden zich de leefruimtes waar de patio de eet- en zitplaats gescheiden houdt van de keuken.

Aan de rechterzijde situeren zich de garage, de bergingen en de toegang tot de kelder. De trap naar niveau +1 leidt naar de speelkamer waar je via de vide die de patio flankeert, visueel contact maakt met de eetplaats op niveau 0. De speelkamer geeft verder toegang tot de verschillende slaapkamers en andere ruimtes.
De masterbedroom heeft zijn eigen afgescheiden gedeelte met dressing en badkamer.