Uitbreiding bestaande villa RB

Veurne

Dromen van een zwembad en poolhouse... dat was de start van dit project. BEO ARCHITECTEN realiseerde deze droom en combineerde hem met een make-over van de leefruimte en een uitbreiding van de keuken. Het resultaat roept een waar vakantiegevoel op in eigen huis.
De bestaande woning uit 1960 heeft een minimalistisch stijl waar BEO ARCHITECTEN zeer enthousiast van wordt. Ons ontwerp borduurt verder op deze stijl door subtiele aanvullingen in de lijn van deze woning waardoor een hedendaags en tijdloos geheel ontstaat.

De gesloten keuken werd opengewerkt met als doel direct contact te creëren met de leefruimte en de ruimtelijkheid van beide ruimtes te vergroten.
De leefruimte werd vergroot door het glasvlak in de achtergevel één meter op te schuiven. De achtergevel van de keuken werd doorgetrokken tot aan de achtergevel van de leefruimte waardoor alle gevels op één lijn komen te liggen. Resultaat: een grotere betrokkenheid vanuit de keuken naar de tuin en de andere ruimtes.
BEO ARCHITECTEN stond ook in voor het ontwerp van de buitenaanleg inclusief zwembad en poolhouse zodat het geheel eenzelfde beleving oproept.